Norsk Eplekake.
150 g sukker
150 g smør
150 g mel
2 egg
4 store epler
100 g rosiner
50 g mandler
Rør sukker og smør hvitt og tilsett eggene ett av gangen.
Bland melet inn og skjær eplerne i båter og grovhak mandlerne.
Læg halvparten av dejen i en smurt form med rosiner og epler på toppen (ovenpå)
Spre resten av deigen over og drys mandlerne på toppen.
Bag kaken ved 175* i 20 min - 60 minutter
alt efter hvor tyk den er.
God appetit
.
Bradepandekage med Ananas
8 æg piskes grundigt og længe med 500g sukker
tilsættes 6 dl ananasjuice
1 tsk natron
evt 200g hakkede nødder,mandler eller kokosmel
ca 1 kg mel
tilsidst 1/4 kg smeltet smør som vendes i dejen.
Dejen hældes i stor bradepande og ananas-skiver lægges ovenpå.
Bages ved 200' i 30-40 minutter
ananasjuice og ananasskiver kan udskiftes med kakao og chokolade..
.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar