fredag den 15. juli 2016

SORBET IS

Rabarber eller stikkelsbær, Jordbær, hindbær, solbær osv

Rabarber kan fint udskiftes med stikkelsbær, 
- Jordbær, solbær og hindbær er fantastisk hver for sig.
.
500 g rabarber
120 g sukker
1/2 dl vand (50g) 
1 tsk agar agar  eller 2 blade husblas
  
til rabarber og stikkelsbær: 1/2 stang vanilie eller 1/2 tsk rent vaniliepulver 

Skær rabarber i store stykker og bag dem i ovnen ved 150 grader i ca 15 minutter eller til de er møre. (bær behøver ikke skæres istykker)
Læg husblas i blød i koldt vand eller bland geleringsmiddel i det kolde vand
Kog vand og sukker til en sukkerlage (med evt geleringsmiddel)
Kom de bagte rabarber, sukkerlage, udblødt husblas i en blender og blend, til det bliver til en lind masse.
(- jeg har skåret nogle af de små rabarber i små skiver eller hele bær og tilsat dem efter blenderen - så man kan fornemme frugten.)

fra den officiel opskrift: Lad massen køle af og kør den herefter i ismaskinen
Har man ikke en ismaskine kan man røre i sorbetmassen hver time mens den fryser – (det gør kun lille forskel på om man rører i det eller ej)

Tag isen ud af fryseren ca 15 minutter før spisning
Smager skønt sammen med Tofu-is - eller kan spises helt optøet med makroner og flødeskum som kage eller dessert ! ;-)


Det er meget let selv at bage makroner !

Ingen kommentarer: