tirsdag den 25. december 2007

Rødkål og brunede kartofler

Lav din egen rødkål i år. Det er nemmere end du tror, og dine gæster bliver garanteret imponerede.

Ca. 8 personer

1 rødkålshoved
1 stort æble i små tern
30 g smør
½ dl hvidvinseddike
½ dl balsamico
2 dl ribssaft
salt, peber, evt tamari
ca. 50 g hakkede dadler (afhængig af, hvor sødt man kan li det)

Fremgangsmåde
Snit rødkålen i tynde strimler. Husk: Stokken skal ikke bruges. Smelt smørret i en gryde og vend kålen i, til den falder lidt sammen.
Tilsæt eddike, ribssaft, balsamico, salt og peber. Damp under låg, til den er tilpas mør, ca. 45 min.
Smag evt. til med lidt ahornsirup og eddike
-------------------------------------------------------------

Brunede kartofler

1 kg pillede små faste kartofler (må ikke være kolde -helst lune)
100 g sukker
50 g smør
salt og peber

Fremgangsmåde
Fordel sukkeret i et jævnt lag på en stor pande - Smelt sukkeret ved god varme uden at røre i det. Når sukkeret er brunt -uden det er brændt- tilsættes smørret.
Kom de lune kartofler på panden. Brun kartoflerne ved kraftig varme i ca. 5 min.
Krydr med salt og peber.
Vend forsigtigt i kartoflerne, uden de går i stykker. Den bedste metode er at "svinge" dem rundt i panden. Undgå så vidt muligt at bruge en ske, som godt kan smatte kartoflerne.

Tilsæt evt. lidt vand hvis kartoflerne begynder at blive tørre.

Ingen kommentarer: