tirsdag den 25. december 2007

Marcipanlagkage m jordbær


Jordbærene og jordbærsaft, kan udskiftes med andre slags frugt og frugtsaft

Dej:125g smør, 125g mel, 25g flormelis, ½stang vanille

Mazarinmasse: 50g smør, 50g marcipan, 50g sukker, 2æg,

Creme: 2æg, 3spsk. sukker, 2dl. mælk, 1½ stang vanille, 1 spsk. maizena...måske 2 føl dig lidt frem

100g kogechokolade

gele: ½dl. jordbærsaft, 2blade husblas

Jordbær

Dejen ælter du bare sammen alle ingredienser på engang og putter i formen, så røre du mazerinmassen sammen og hælder ovenpå og så ind i ovnen ved 200 grader i tyve minutter, hold lidt øje med den, den må ikke være flydende.

Cremen: tag lidt af mælken fra og bland maizenaen op i den, alle de andre ingredienser blander du sammen i en gryde og varmer op mens du pisker, hæld maizenaen i og lad det koge op, det skal helst være ret stift! og lad den køle minimum ti minutter.

Tag kagen ud af ovnen lad den køle, og smelt chokoladen og pensel ud over, når cremen er lunken hælder du den ud over også, pynt med jordbærene, og afslut med at hælde gelen ud over.

Ingen kommentarer: