lørdag den 9. juli 2011

Friskost-Lagkage m jordbær


Hurtig lavet uden bagning. (det er kagen til venstre på billedet)
opskrift på marcipan - jordbærlagkage til højre på billedet ses længere nede på siden,
- se ældre indlæg :-)
Friskost lagkage:
Bund:
250g Digestive kiks knuses i en plastikpose og blandes derefter med
125g smeltet smør og dejes mases ned i bunden af en springform.
Fyld:
500g friskost - fromage frisk 0,5 % blandes med
1 dl sukker og
1dl stærk jordbærsaft og nogle bær
12 blade husblas sættes i blød i koldt vand 5 minutter og derefter vrides de og smeltes i kop som står i vandbad af næsten kogende vand.
lidt af massen blandes i koppen og derefter hældes husblassen i ostemassen under piskning.
Flødeskum af 3 dl piskefløde vendes i og hele massen hældes ovenpå digestivebunden i springformen.
Stilles i køleskabet.
2 dl jordbær saft tilsættes 2 blade smeltet husblas og hældes over den stivnede ostekage og der pyntes med friske bær med det sammen..
Jordbær og saft kan udskiftes med anden slags bær eller frugt.
Ring eller skriv hvis du er i tvivl om noget :o)

søndag den 10. januar 2010

Beetroots / rødbede




.
3 beetroots cut into 1 cm slices and slices cut in half
1 large onion chopped
beetroot and onions roasted in olive oil easily m salt and pepper and perhaps a little chili.
Add 1 large potato is sliced into thin pieces.
Add 1- 2 dl of water and it all boils over low heat for the beetroots are tender and the potatoes begin to boil off. Stir occasionally and should not boil dry!
out of the heat and season with salt
Add crushed garlic of 3 - 5 cloves fresh and dried dill tips and perhaps a little mustard dione + any little cream or safflower oil:)
Prefer 10 minutes before serving and tastes great the next day
translated by google translate :o))

.
3 Rodbeder skæres i 1 cm tynde skiver og skiverne skæres i halve
1 stort løg hakkes
rodbede og løg ristes let i olivenolie m salt og peber og evt lidt chilli.
tilsættes 1 stor kartoffel som er skåret i tynde små stykker.
Tilsæt 1 dl vand og det hele koger over svag varme til rodbederne er mørre og kartoflerne begynder at koge ud. Rører rundt indimellem og må ikke koge tørt !
tages af varmen og smages til med salt
Tilsættes presset hvidløg af 3- 5 fed og friske el tørrede dild-spidser og evt lidt dionsennep + evt lidt fløde eller tidselolie :)
Trækker 10 min inden servering og smager også godt næste dag.
.

tirsdag den 15. januar 2008

Vegetarisk Grøntsagsret eller suppe / Vegetarian Vegetables or soup

.
gulerødder, løg, porre

persillerod, Hokaido,
evt pastinak, kartofler, rosenkål eller hvad du har lyst til !
salt, 1/4 chili, lille drys karry

skærres alle i småstykker og sorteres i olivenlolie (dvs ristes i gryde under omrøring UDEN at stege og blive brunt)

tilsættes lidt vand - ca 1 dl
koger ca 10 -15 min

tilsættes revet hvidløg, friske og tørrede krydderurter: evt basilikum, timian, rosmarin mm
evt 1 spsk tamari, 1 spsk balsamiko, 1 tsk dionsennep, og måske Tofu
trækker til sidst 10 minutter m slukket kogeplade.

serveres med evt humus og salat og brød eller kogte quinua eller ris


Suppe kan laves efter samme opskrift, men så tilsætter man vand, så det dækker grøntsagerne.

English: translated with http://tradukka.com/

carrot, onion, leek, parsley, Hokaido, perhaps parsnips, potatoes, sprouts or whatever you want!
Salt, 1 / 4 chilli, small sprinkle curry cut into small pieces and sorted in olivenlolie (ie pot roast in the WITHOUT stirring to cook and become brown), add a little water - about 1 dl, boil about 10 -15 minutes, add grated garlic, fresh and dried herbs: any basil, thyme, rosemary, etc. possibly 1 tablespoon tamari, 1 tbsp balsamiko, 1 teaspoon mustard dione, Tofu and may prefer to end 10 minutes feet off cooktop. served with any humus and salad and bread or cooked quinua or rice

soup can be made using the same recipe, but then add water to cover vegetables.
.

tirsdag den 25. december 2007

Lækker Salatdressing/ marinade /delicious salad dressing

den bedste, som også er sund og let at lave.

1/2 dl balsamico blandes med 1 tsk honning og 1 tsk dionsennep
tilsættes 2- 5 fed hvidløg som rives fint, Krydderurter
1 tsk tamari, urtesalt eller havsalt.
evt: lidt chili eller soltørrede finthakkede tomater.

Blandingen tilsættes koldpresset 2- 3 dl økologisk olie efter smag..

dressingen smager bedre jo længere den trækker og kan holde sig længe..

Speltboller m quinua

1 dl quinua og 1 1/2 dl vand koges op og trækker derefter på kogepladen m låg

3 dl vand tilsættes 1 dl solsikkefrø (og mandler)
og 5 dl speltmel
trækker i 4 - 8 timer

dejen tilsættes 1/4 pk gær (10 g)
den kogte quinua og blandes godt.
derefter tilsættes ca 2dl sigtet speltmel.

det hæver nu 1-3 timer
derefter æltes det grundigt igennem i 5 minutter, mens mere hvidt mel tilsættes.

Formes til boller og hæver igen et lunt sted 1/2 til 1 time til store boller

indsættes i kold ovn og Bages ved 200g i 15- 30 minutter efter hvilken ovn der bruges.


Krydderbrød m frugt

3 dl vand
300 g hakkede dadler, rosiner, ahornsirup.
1/2 tsk salt, 1/4 pk gær
1 tsk kanel, 1/2 tsk ingefær, 1/4 tsk nellikker
100 g hakkede mandler
etv lidt friskpresset appelsinsaft
CA 1/2 kg speltmel fuldkorns/sigtet

Hæver 4 - 8 timer
formes til brød evt i form og efterhæver lunt ca 1 time.
Bages ved 180' 1/2 - 1 time

Marcipanlagkage m jordbær


Jordbærene og jordbærsaft, kan udskiftes med andre slags frugt og frugtsaft

Dej:125g smør, 125g mel, 25g flormelis, ½stang vanille

Mazarinmasse: 50g smør, 50g marcipan, 50g sukker, 2æg,

Creme: 2æg, 3spsk. sukker, 2dl. mælk, 1½ stang vanille, 1 spsk. maizena...måske 2 føl dig lidt frem

100g kogechokolade

gele: ½dl. jordbærsaft, 2blade husblas

Jordbær

Dejen ælter du bare sammen alle ingredienser på engang og putter i formen, så røre du mazerinmassen sammen og hælder ovenpå og så ind i ovnen ved 200 grader i tyve minutter, hold lidt øje med den, den må ikke være flydende.

Cremen: tag lidt af mælken fra og bland maizenaen op i den, alle de andre ingredienser blander du sammen i en gryde og varmer op mens du pisker, hæld maizenaen i og lad det koge op, det skal helst være ret stift! og lad den køle minimum ti minutter.

Tag kagen ud af ovnen lad den køle, og smelt chokoladen og pensel ud over, når cremen er lunken hælder du den ud over også, pynt med jordbærene, og afslut med at hælde gelen ud over.

Pebernødder og Ingefærkager (mange)

1/4 kg sukker = 250g (eller Dadler)
1/8 kg smør = 125g
ca 1/2 kg mel
ca 100g hakkede nødder, mandler eller solsikkefrø
2 æg
1 1/4 kg vand
1/2 tsk af ingefær, kanel, nelleker
hakket appelsin skræl (økologisk)
1 tsk natron

dejen lægges køligt.

rulles flad med kagerulle og stikkes ud til kager, som ønsket..

bages på bageplade ved 175 grader i ca 10 minnutter.