tirsdag den 25. december 2007

Speltboller m quinua

1 dl quinua og 1 1/2 dl vand koges op og trækker derefter på kogepladen m låg

3 dl vand tilsættes 1 dl solsikkefrø (og mandler)
og 5 dl speltmel
trækker i 4 - 8 timer

dejen tilsættes 1/4 pk gær (10 g)
den kogte quinua og blandes godt.
derefter tilsættes ca 2dl sigtet speltmel.

det hæver nu 1-3 timer
derefter æltes det grundigt igennem i 5 minutter, mens mere hvidt mel tilsættes.

Formes til boller og hæver igen et lunt sted 1/2 til 1 time til store boller

indsættes i kold ovn og Bages ved 200g i 15- 30 minutter efter hvilken ovn der bruges.


Krydderbrød m frugt

3 dl vand
300 g hakkede dadler, rosiner, ahornsirup.
1/2 tsk salt, 1/4 pk gær
1 tsk kanel, 1/2 tsk ingefær, 1/4 tsk nellikker
100 g hakkede mandler
etv lidt friskpresset appelsinsaft
CA 1/2 kg speltmel fuldkorns/sigtet

Hæver 4 - 8 timer
formes til brød evt i form og efterhæver lunt ca 1 time.
Bages ved 180' 1/2 - 1 time

Ingen kommentarer: